top of page

Conclusies

Algemeen

Het project rond thuistelemonitoring wordt vanuit het RIZIV gefinancierd tot eind juni 2022. Daarom maken we in juni 2022 de finale balans op van de geïncludeerde patiënten binnen het project.

We bedanken alle partijen voor de fijne samenwerking binnen dit geslaagd telemonitoringproject. Speciale dank gaat uit naar de vele zorgverleners voor de goede zorgen in de opvolging van de patiënten. Ze hebben deze nieuwe manier van werken vol enthousiasme omarmd en dat stemt ons positief voor dergelijke projecten in de toekomst!

De definitieve cijfers uit het project vind je hieronder.

day.jpg
Conclusies1.PNG
Conclusies2.PNG
Conclusies3.PNG

KCE Studie

Ook het KCE bestudeerde ons project als een van de 12 deelnemende projecten.

 

De link naar het rapport vind je hier:

https://kce.fgov.be/nl/publicaties/alle-rapporten/telemonitoring-bij-patienten-met-covid-19

Je  kan er  zowel het wetenschappelijk rapport als de synthese terugvinden.

We zijn alvast blij dat het KCE aan de zorgverleners en de zorgorganisaties die telemonitoring aanbieden aanbevelen om het patient centered gedachtengoed, waar wij met ons project ook achterstonden, als basis te nemen.

Zie hieronder een extractie uit de aanbevelingen:

KCE.png

Publicatie Bloedvaten, Hart, Longen

De resultaten van de gecontroleerde studie gebaseerd op het telemonitoringproject COVID-19, dat werd gecoördineerd vanuit Mederi, werden gepubliceerd in het vakmagazine BHL (Bloedvaten, Hart, Longen). Dr. Piet Vercauter, pneumoloog binnen OLV Ziekenhuis Aalst en één van de trekkers van het telemonitoringproject publiceerde een artikel met het verloop en de resultaten van het project. Ook projectcoördinator Ellen Rossel van Mederi werkte mee aan deze publicatie.

Het belangrijkste resultaat was het verkorten van de ziekenhuisopname voor patiënten die via monitoring thuis werden opgevolgd, in vergelijking met patiënten die opgenomen werden toen het project nog niet was uitgerold.

Je kan het artikel “Kortere hospitalisatieduur van covid-19 patiënten door telemonitoring thuis: resultaten van een gecontroleerde studie” hier nalezen.

bottom of page