top of page

Welkom bij het project
Thuistelemonitoring

Bent u patiënt?

Na een positieve test op COVID-19 kan uw huisarts of spoedarts beslissen om u binnen dit project, door middel van een telemonitoringsysteem thuis, te includeren. Zo wordt u, zelfs in uw eigen thuissituatie, toch dagelijks opgevolgd door verpleegkundigen en uw behandelende arts.

Een geruststelling voor u, uw omgeving én uw arts. En ondertussen houden we de capaciteit binnen de ziekenhuizen vrij voor andere patiënten.

Ook na een ziekenhuisopname in het OLV Ziekenhuis of A.S.Z. kan uw arts-specialist u in dit zorgtraject includeren om u zo verder op te volgen, terwijl u verder herstelt in het comfort van uw eigen huis.

Het project loopt eind juni 2022 op zijn einde.

Man met mobiele telefoon
Telemonitoring COVID-19 Aalst (4).png
Telemonitoring COVID-19 Aalst (3).png
Thuis

Comfort en gemoedsrust

Wanneer u thuis herstelt van COVID-19 zit het gevaar erin dat uw medische toestand verslechtert zonder dat u zich daarvan bewust bent. Dat kan gevoelens van onrust of onwetendheid met zich meebrengen. Net daarom

willen we uw medische toestand binnen dit project toch monitoren, zonder dat u het comfort van thuis opgeeft.

Het was wel schrikwekkend om vast te stellen hoe COVID-19 mij in zijn greep kreeg en hoe ik zienderogen achteruit ging. Maar ik ben hier goed verzorgd, zodat de toestand gelukkig is gekeerd. Elke dag voel ik me nu telkens een beetje beter. Straks mag ik het ziekenhuis verlaten. Met de telemonitoring-app voel ik me veilig. Het is geruststellend te weten dat ik verder word opgevolgd. Mijn echtgenote was ook opgenomen met COVID-19, maar kon al vroeger naar huis. Zij gebruikt de app dus al en ik hoor dat ze daarover heel tevreden is. Ik ben er dus echt wel gerust in.

F.D.G., patiënt COVID-19-afdeling OLVZ Aalst

graphic2.png
graphic.png

De zorgcentrale

De resultaten van de metingen geeft u, uw mantelzorger of thuisverpleegkundige in de RemeCare app in. Deze resultaten komen terecht bij de zorgcentrale Z-plus. Hier worden deze gescreend door verpleegkundigen die uw behandelende arts contacteren bij afwijkende parameters. 100% veilig en opgevolgd door verpleegkundigen.

telefoon Operator
bottom of page